Κατευθυνόμενοι προς το 2021, πιθανότατα έχετε ακούσει για τα κρυπτονομίσματα με κάποιο τρόπο ή μορφή. Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη προσοχή και τη δημοσιότητα γύρω από τη σφαίρα της κρυπτογράφησης, οι έμποροι και οι επενδυτές πηδούν στο κύμα, προσπαθώντας να αποδεχτούν το νέο μέλλον της χρηματοδότησης. Μελέτες αναφέρουν ότι σχεδόν το 15% των Αμερικανών κατέχουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum και το Dogecoin. Ναι, το μιμίδιο.
Είναι ενδιαφέρον ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών των επενδυτών επένδυσε σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν όλοι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα κρυπτονομίσματα να επηρεάσουν εσάς, το μέλλον των επιχειρηματικών συναλλαγών και την παγκόσμια οικονομία.
Με σχεδόν 10,000 μοναδικά κρυπτονομίσματα που καταγράφονται σε διάφορα χρηματιστήρια, δημιουργούνται συνεχώς νέες μορφές κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, μεγάλες εταιρείες όπως η Tesla, το Paypal και η Microstrategy έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τα κρυπτονομίσματα μέσω επενδύσεων, υιοθεσιών και πολλών άλλων τους τελευταίους μήνες. Τέτοιες ειδήσεις κάνουν κάποιον να σκεφτεί. Είναι τα κρυπτονομίσματα το μέλλον; Ας ανακαλύψουμε.
Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;
Για όσους είναι ακόμα νέοι στα κρυπτονομίσματα, μην ανησυχείτε. σας καλύψαμε. Χωρίς να υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες, τα κρυπτονομίσματα είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Αυτό που κάνει τα Κρυπτονομίσματα τόσο μοναδικά είναι η υποκείμενη τεχνολογία: τα blockchains. Παρουσιάστηκε ως λύση στο DDoS, συντομογραφία για την κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας, Η τεχνολογία blockchain εφάρμοσε ένα αμετάβλητο, ανιχνεύσιμο, κατανεμημένο καθολικό για τις χρονικές σημάνσεις των εγγράφων της.
Οδεύοντας προς το 2009, ο Satoshi Nakamoto, μια μυστηριώδης φιγούρα, εισήγαγε το πρώτο κρυπτονόμισμα γνωστό στον άνθρωπο, το Bitcoin, δημοσιεύοντας μια λευκή βίβλο στο διαδίκτυο μετά την οικονομική κρίση του 2008. Από τότε, ο κόσμος των οικονομικών δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Το Bitcoin εισήχθη για να αντιμετωπίσει τα εγγενή ζητήματα των κεντρικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ελέγχουν τις παγκόσμιες οικονομίες μέσω της δημιουργίας ενός αποκεντρωμένου συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν ελέγχονται, δεν ελέγχονται ή ελέγχονται από μια κεντρική αρχή. Αντίθετα, ένας μηχανισμός συναίνεσης που ακολουθεί ο καθένας στο δίκτυο διατηρεί και διέπει τον τρόπο λειτουργίας κάθε κρυπτονομίσματος.
Καθιερώνοντας το ψηφιακό του νόμισμα στην τεχνολογία blockchain, το Bitcoin εξασφάλισε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο δίκτυο θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε οφέλη όπως η ασφάλεια, η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη. Το Bitcoin το έκανε καθιερώνοντας μια peer-to-peer έκδοση ηλεκτρονικών μετρητών που επιτρέπει τις ηλεκτρονικές πληρωμές να αποστέλλονται απευθείας από το ένα σώμα στο άλλο χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τις ταλαιπωρίες των κεντρικών διαμεσολαβητών.
Πώς είναι το μέλλον τα κρυπτονομίσματα;
Την τελευταία δεκαετία, τα κρυπτονομίσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Με αυξανόμενους αριθμούς χρηστών, επενδυτών και εμπόρων που εντάσσονται στο οικοσύστημα, η αγορά διαρρέει ευκαιρίες. Λαμβάνοντας υπόψη τις προόδους των κρυπτονομισμάτων όλα αυτά τα χρόνια, ο κλάδος αξίζει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, με 3 δισεκατομμύρια δολάρια να διακινούνται καθημερινά μόνο με Bitcoin.
Τα κρυπτονομίσματα σήμερα πρωτοστατούν στον χρηματοοικονομικό κόσμο, με ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum να τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Ενώ τα κρυπτονομίσματα είναι σχετικά εκκολαπτόμενα στα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, έχουν πολλές δυνατότητες να αναπτυχθούν, να αναπτυχθούν και τελικά να αντικαταστήσουν τα χρήματα όπως τα ξέρουμε. Τώρα λοιπόν ίσως αναρωτιέστε, θα είναι σύντομα τα κρυπτονομίσματα το ευρέως αποδεκτό νόμισμα.
Το Bitcoin συνεχίζει να κυβερνά την αγορά αφού εισήχθη πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Ομοίως, το Ethereum δεν είναι πολύ πίσω. Παρά τις ατυχείς συντριβές του με τα χρόνια, η πιθανότητα τα περιουσιακά στοιχεία να φτάσουν το 1 εκατομμύριο δολάρια σε αξία φαίνεται εξωπραγματική σε ορισμένους ειδικούς. Οι ειδικοί προτείνουν ότι το δολάριο έχει τις ρίζες του βαθιά καθώς το κορυφαίο νόμισμα διακανονισμού στον κόσμο και τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί παγκοσμίως. Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται αναπόφευκτο.
Η μακροεικόνα ως θετικός ουραίος άνεμος
Με την επιρροή του δολαρίου να επιδεινώνεται σιγά σιγά και την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να πληρώνουν χρέη να επιδεινώνεται, τα κρυπτονομίσματα αποκτούν γενική υιοθέτηση προς το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αν και οι επενδυτές κατέχουν ως επί το πλείστον τα κρυπτονομίσματα ως κερδοφόρες και πολύτιμες επενδύσεις, οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί υιοθετούν το νόμισμα ως ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αποδέχονται και χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για το διεθνές εμπόριο, ειδικά για τις υπανάπτυκτες χώρες, τα κρυπτονομίσματα που αντικαθιστούν τα νομίσματα fiat μπορεί να φαίνονται πιο αληθινά αφού οι γίγαντες πληρωμών, Paypal, Mastercard, Visa και Venmo επιτρέπουν σε εκατομμύρια εμπόρους να δέχονται κρυπτονομίσματα ως επιλογή πληρωμής. έτος.
Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εντάσσονται στη σφαίρα της κρυπτογράφησης με βάση τους φόβους και τις εικασίες ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο υποτιμούν την αξία των νομισμάτων τους. Αντίθετα, στην προσπάθεια αυτού του ευρέως διαδεδομένου φόβου, η τιμή του Bitcoin και του Ethereum έχει υπερτετραπλασιαστεί από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αποτιμώντας το περιουσιακό στοιχείο σε 39,000 $ και 2700 $, αντίστοιχα, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, με τα αυξανόμενα χρέη, η πανδημία προβλέπει την αρχή μιας ακόμη κρίσης. Επί του παρόντος, το χρέος των ανεπτυγμένων και υπανάπτυκτη χωρών έχει αυξηθεί σε πάνω από το 70% της οικονομικής παραγωγής τους, δίνοντας περισσότερο χώρο στα Κρυπτονομίσματα να επεξεργαστούν τον στόχο τους να αντικαταστήσουν τα νομίσματα fiat ως μέσο συναλλαγής.
Γιατί τα Κρυπτονομίσματα δεν έχουν αντικαταστήσει ακόμα το παραδοσιακό χρήμα;
Τι είναι λοιπόν αυτό που κρατά περιουσιακά στοιχεία όπως το Ethereum και το Bitcoin να κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, από όλους τους περιορισμούς που έχουν τα κρυπτονομίσματα της αλυσίδας είναι η περιβόητη αστάθεια και η ευαισθησία τους στην κερδοσκοπία. Για παράδειγμα, η τιμή του Bitcoin έπεσε από 59,000 $ σε 39,000 $ σε μια εβδομάδα. Ομοίως, το Ethereum έπεσε από το υψηλό όλων των εποχών, 4,300 $, σε 2,700 $ σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Οι ειδικοί προτείνουν ότι οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ακράδαντα ότι η αστάθεια, η μη προβλεψιμότητα και η ευαισθησία του περιουσιακού στοιχείου στην κερδοσκοπία είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο τα περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν αντικαταστήσει ακόμη το παραδοσιακό νόμισμα.
Η αστάθεια του περιουσιακού στοιχείου παίζει καθοριστικό ρόλο στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων για καθημερινές συναλλαγές. Για παράδειγμα, η αξία του Bitcoin έχει μειωθεί κατά 27%, και η τιμή του Ethereum έχει μειωθεί κατά 25%.
Δεν είναι εντυπωσιακό το πώς τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν διεισδύσει ακόμη στην παγκόσμια υιοθέτηση, λαμβάνοντας υπόψη πόσο επιθετικά μπορεί να μετατοπιστεί η αξία σε μια νύχτα. Προς το παρόν, όλα τα συμπεράσματα δείχνουν ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι εφικτά. Ωστόσο, η λύση βρίσκεται στον χρόνο. Με το Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το PolkaDot να κυκλοφορούν καινοτομίες στην αγορά, πιθανότατα θα δούμε τα κρυπτονομίσματα να γίνονται ευρέως αποδεκτά σε παγκόσμια κλίμακα.
Τελικές παρατηρήσεις
Με την εισαγωγή των Crypto ETF, των Tokenized Stocks, των NFTs, μεταξύ άλλων, τα κρυπτονομίσματα οδεύουν προς ένα μέλλον όπου πιθανότατα θα αλλάξει δραματικά τη ζωή μας. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ. Ωστόσο, οι περιορισμοί της τεχνολογίας και οι εγγενείς κίνδυνοι είναι οι μόνοι περιοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό οι νέες εξελίξεις να ξεπεράσουν αυτοί οι περιορισμοί θα ξεπεραστούν με τον καιρό. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι καινοτομίες συμβαίνουν γρήγορα στη σφαίρα της Crypto. Τι νομίζετε; Είναι τα κρυπτονομίσματα το μέλλον των οικονομικών;
Ψάχνετε για τα πιο πολλά υποσχόμενα νομίσματα για το 2021; Διαβάστε περισσότερα εδώ.